We leven al een tijd met steeds wisselende maatregelen. Dit zorgt voor onduidelijkheid en onzekerheid. Deze pagina geeft duidelijkheid over wat we in de praktijk van je verwachten en welke (maat)regels er bij ons gelden.

Wel of niet open?

Helemaal in de beginperiode is de praktijk dicht geweest tijdens de lockdown. Maar vanaf zomer 2020 valt oefentherapie onder (para)medische contactberoepen. Dat houdt in dat wij open mogen zijn, zelfs als andere contactberoepen (zoals de kapper of masseur) moeten sluiten. Je kunt er dus vanuit gaan dat wij, lockdown of niet, gewoon doorwerken en je de zorg verlenen die nodig is.

Wel of niet komen?

Nog steeds geldt: kom niet als je JA antwoord op een (of meer) van onderstaande vragen, kom dan niet naar de praktijk, maar bel me. We bespreken dan of de afspraak door kan gaan, of gewijzigd of geannuleerd moet worden. Soms is het voor jou niet gevaarlijk, maar wel voor andere bezoekers van de praktijk of voor je therapeut.

  • Had je een of meerdere klachten in de afgelopen 24 uur:
    • Hoesten
    • Neusverkoudheid
    • Verhoging of koorts
    • Benauwdheid
    • Geur- en smaakverlies
  • Ben je op dit moment in isolatie omdat je positief getest bent op het coronavirus?
  • Ben je in quarantaine omdat je
    • een huisgenoot of nauw contact bent van iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?
    • uit een gebied terugkomt met een (zeer) hoog risico voor het coronavirus?
    • bent gewaarschuwd door de coronamelder-app?

Antwoord je JA op een van bovenstaande vragen, bel me!

Mondkapjes op of af?

We raden je aan om in de wachtkamer een mondkapje te dragen. Er zijn daar wisselend meer of minder mensen aanwezig. Ook mensen met een kwetsbare gezondheid. Om hen te beschermen kun je een mondkapje dragen of voldoende afstand van elkaar bewaren. Wacht je liever buiten? Geen probleem, maar stuur me even een berichtje zodat ik weet waar ik je kan vinden.
In de behandelruimte is de regel: zit je op je stoel, dan mag het mondkapje af wanneer je afstand bewaard. Op andere momenten stellen we het op prijs dat je het mondkapje draagt om ons te beschermen. Natuurlijk houden we er bij oefeningen rekening mee: soms kan hij af en neem ik afstand. Soms ben ik dichtbij om je te ondersteunen, en vind ik het fijn al je hem wel draagt. Dat zullen we dan ook bespreken.
Kan je om bepaalde redenen geen mondkapje dragen? Geen probleem. Zorg dan dat je in elk geval voldoende afstand bewaart tot anderen in de praktijk.

Wel of niet desinfecteren?

Via handen kunnen virussen zoals het coronavirus zich verspreiden. Veel mensen zitten (ongemerkt) vaak met hun handen aan hun neus of mond. Eén van de belangrijke adviezen om de verspreiding van het virus te voorkomen is om de hygiënerichtlijnen te volgen. Door regelmatig je handen te wassen, zorg je ervoor dat je handen schoon worden en verwijder je ziektewekkers. Zo voorkom je dat deze ziekteverwekkers op je handen zich verspreiden. Door desinfecteren worden ziekteverwekkers gedood. Dit is vooral nodig op plekken waar veel ziekteverwekkers aanwezig kunnen zijn, zoals in een ziekenhuis.
Daarom is het voldoende om bij binnenkomst je handen in elk geval te wassen. Maar desinfecteren mag natuurlijk ook: het pompje staat klaar in de hal.

Tussen de behandelingen door zorgen we dat de ruimte regelmatig schoongemaakt en geventileerd wordt. Zo verkleinen we de kans op besmetting in de praktijk zo veel mogelijk.